La carta de la Mònica i la María José sobre la seva visita al Senegal

Som la Mònica Puig i la Mª José Blázquez, col·laboradores de Babel que hem tingut la sort de compartir l’últim viatge de seguiment de projectes de la Fundació BPDE a Senegal el desembre de 2013. Us volem fer partícips de la nostra experiència.

En primer lloc, volem agrair l’oportunitat d’haver acompanyat la Mª Teresa i l’Ana. Ha estat un regal en molts sentits: la bona companyia, les persones que hem conegut i que ens han acollit, les vivències, els paisatges,…

Ha estat molt emocionant i motivador veure com es plasma el treball de l’entitat en el terreny. Tot allò que coneixíem a través del què ens explicaven a Babel o el que hem llegit en els butlletins, era allà davant nostre. Hem pres consciència de la dedicació de la gent que hi treballa tant des de Barcelona com des del mateix Senegal. També hem estat testimonis del treball tècnic que es realitza i la transparència i integritat de les persones que en formen part.

Durant aquests dies hem visitat l’escola Kalasans al barri dakarès de Sam Sam amb tota la seva vitalitat. El primer dia a la capital vam participar a la festa de l’escola. Va ser impressionant l’acollida, l’alegria i el bon ambient de tota la comunitat educativa. Hem conegut de primera mà com, amb les beques de Babel, es financen els estudis de nens que difícilment podrien accedir a l’escolarització i també es milloren les instal·lacions de l’escola. També vam visitar el Centre Femení que té unes línies de treball impecables. Les sales d’informàtica, de costura i l’escola d’hostaleria plenes de dones que treballen amb il·lusió i ganes de tirar endavant per engegar, després del període de formació, potser un petit taller. També ens va agradar molt el restaurant que possiblement s’obri aviat…

I a la Casamance ens esperava l’orfenat Le Source Du Bonheur, amb el seu ambient acollidor i de gran família. Vam anar a buscar els nens a l’escola i parlar amb els professors, compartir riures, mirades i abraçades amb els petits, visitar amb la Clementine el terreny on es construirà el futur orfenat i d’altres vivències molt intenses que no podrem oblidar mai. Com el bany a la piscina, que per alguns d’ells era la primera vegada, us ho podeu imaginar?

Durant la nostra estada hem conegut persones admirables i hem gaudit de la companyia de les que ja coneixíem, de totes elles hem après moltíssim. La Teté, l’Ana, el Ferran, la Regina i la Clementine  comparteixen la força i energia necessàries per tirar endavant els projectes. A tots ells i a la fundació Babel… moltíssimes gràcies.

Advertisements

Published by Fundación Babel

BABEL PUNTO DE ENCUENTRO es una fundación sin ánimo de lucro, de carácter solidario, social y cultural, creado en 2004. BPDE tiene como objetivo la solidaridad con la inmigración, su desarrollo personal, formación cultural y su integración. La Fundación trabaja para potenciar el desarrollo personal priorizando la formación y la autogestión, tanto en el país de origen como en el de acogida, buscando un compromiso personal.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: